Autorijden hoeft niet duur te zijn! Dat bewijst Brové Auto’s iedere dag weer aan haar klanten. Een overtuigende website met klantgerichte tools en slimme (tijdsbesparende) systeem koppelingen is wat we voor Brové Auto’s hebben ontwikkeld.

Digital Reflex ontwikkelde de website van Brové Auto’s met als belangrijkste doelen een professionele online uitstraling en verbetering van de klantenservice. Ook hebben we nog een tijdsbesparing in beheer van online kanalen gerealiseerd.

API Koppeling – Car-Systems Garagesoftware

Car-Systems heeft al meer dan 20 jaar ervaring met de automatisering van het garagebedrijf en wordt door veel autobedrijven gebruikt. Car-Systems is letterlijk op de werkvloer onstaan. Dit betekent dat de software past binnen de dagelijkse gang van zaken in een garagebedrijf. Met de Garagesoftware van Car-Systems beschik je over modules voor relatiebeheer, voertuigenbeheer, urenregistratie, planning, werkplaats, magazijn, crm manager, auto in- en verkoop en boekhouding.

Digital Reflex heeft het online afsprakensysteem gebouwd waarmee klanten eenvoudig online onderhoud of reparatie kunnen plannen. Via de Car-Systems API lezen we soorten onderhoud en beschikbare tijdsloten uit. Deze waardes worden gebruikt om op de website aan te geven welk soort onderhoud wanneer gepland kan worden. Klanten krijgen online enkel “open” tijdsloten aangeboden en kunnen direct een afspraak plannen. De afspraak wordt vervolgens via de API naar de Garagesoftware gestuurd waardoor online en offline data wordt gesynchroniseerd.

RDW Kentekencheck

Met de RDW kentekencheck van Digital Reflex kunnen bezoekers van broveautos.nl gemakkelijk controleren wanneer de APK verloopt. Een rechtstreekse API koppeling met de database van de RDW zorgt dat we realtime informatie kunnen weergeven over de betreffende auto.

Wanneer de APK datum binnen 30 dagen valt wordt direct een voorstel gedaan om de APK te plannen via het online plansysteem.

  1. API Koppeling met RDW databaank
  2. Controle op APK vervaldatum
  3. Voorstel APK afspraak maken bij vervaldatum binnen een maand

Portaal voor klant- en autodata

De Garagesoftware van Car-Systems biedt wel de optie om via de API een afspraak te plannen op basis van actuele beschikbaarheid, maar biedt geen optie om ingevoerde klantgegevens (tijdens het maken van een afspraak) via een klantsysteem te bewaren en later op te vragen. Een website bezoeker moet daardoor elke keer opnieuw de kenteken- en contactgegevens invoeren op de website.

Digital Reflex heeft een extra script geschreven waarmee de klantgegevens in een losse database worden bewaard. De klant logt in met zijn emailadres en wachtwoord waarna het script alle klantdata ophaalt uit de database. Het script zorgt dat alle velden van het afspraaksysteem (klantgegevens, autogegevens) worden gevuld met de juiste klantgegevens wanneer een klant een nieuwe afspraak wil maken.

Autotrader module

Voorheen plaatste Brové eerst de auto’s via een beheersysteem op de website en daarna op verschillende auto verkoop websites. Dit is natuurlijk dubbel werk en het verhoogt de foutmarge. Daarom koppelden we het Autotrader profiel van Brové Auto’s aan de website. Nu worden alle auto’s die op aan het Autotrader profiel van Brové Auto’s worden toegevoegd ook automatisch op de website getoond.

ga naar broveautos.nl